"Bart media Run" gaat verder als "Nacht van Bart"

18-02-2018 | 00:00

Tot 2017 organiseerde de Bart de Graaff Foundation "Barts Media Run". Een superleuk event dat ter nagedachtenis aan bart de Graaff op het Mediapark werd gehouden. In 2018 hebben de Bart de Graaf Foundation en de Nierstichting de handen ineen geslagen en is het event van naam veranderd naar de Nacht van Bart. Deze naam paste beter bij Bart de Graaf die met zijn programma "Waar kan ik je 's nachts voor wakker maken?" een wens in vervulling liet gaan. 

Het programma-onderdeel begon altijd met De Graaff die een regulier interview met een bekende Nederlander afnam. Op zeker moment vroeg hij hem of haar nogal nonchalant: 'Waar kan ik je 's nachts voor wakker maken?' De geïnterviewde beantwoordde deze spreekwoordelijke vraag, maar was zich er niet van bewust dat De Graaff enige tijd later daadwerkelijk 's nachts aan zijn woonadres zou aanbellen om hem wakker te maken en de wens in vervulling te laten gaan. Zo beweerde Marco Borsatodat hij graag wilde duiken, zelfs 'in de Vinkenveense Plassen als het moet'. De Graaff kreeg hem ook zover dit te doen.

Met de Nacht van Bart willen de Bart de Graaff Foundation en de Nierstichting Zorgen dat nierpatienten hun wens in vervulling kunnen laten gaan. Zij kunnen elke nacht wakker worden gemaakt als er kans is op genezing van hun nierziekte. Omdat een dag voor veel Nierpatiënten voelt als een marathon rennen wij voor de genezing van nierziekten. De naam is dan misschien wel veranderd... Het event blijft hetzelfde met Bart de Graaff als gezicht die in zijn leven zelf te maken heeft gehad met een nierziekte.