Waar rennen wij voor?

De Nierstichting en de Bart de Graaff Foundation zetten zich beide in voor nierpatiënten. Daarom hebben ze nu de handen ineen geslagen. Met de opbrengst zal genezing van nierziekten weer een stuk dichterbij komen. 
Over de Nierstichting
Om te leven, moeten je nieren goed werken. Doen ze dit niet, dan is dialyse levensreddend, maar ook loodzwaar. Een transplantatie is vaak de beste behandeling, maar de wachtlijst is te lang. Daarom gaan wij door. Totdat mensen met een nierziekte weer de vrijheid hebben om gewoon te kunnen leven. Een nierziekte zet je leven stil. Daarom strijdt de Nierstichting elke dag voor gezonde nieren voor iedereen. Voor een kortere wachtlijst voor donornieren. Voor een draagbare kunstnier. Voor een betere behandeling voor alle nierpatiënten. En natuurlijk voor genezing.

Want er is hoop. We werken er aan om nierschade in de toekomst te kunnen herstellen. Om zelfs een nieuwe nier te kweken met lichaamseigen stamcellen. Zodat mensen met een nierziekte weer hun vrijheid en leven terugkrijgen. En uiteindelijk voor gezonde nieren voor iedereen.

Lees meer op Nierstichting.nlOver de Bart de Graaff Foundation
De Bart de Graaff Foundation is opgericht als eerbetoon en ter nagedachtenis aan haar naamgever Bart de Graaff. Bart was een echte doorzetter; hij had een nierziekte maar wist met de ondersteuning van familie en vrienden een succesvolle carrière als programmamaker op te bouwen werd later ook  voorzitter van zijn eigen publieke omroep BNN. Bart had de bijnaam ‘Bikkel’. Het doel van de BGF is dan ook  het ondersteunen van jonge ondernemers met een met een levensbepalende lichamelijke beperking of chronische ziekte. Deze ondernemers zijn onze Bikkels.

Kijk meer op Bartfoundation.nl